top of page

«Sjøsyk seiler»

Tegning og videomapping. Tønsberg, juli 2013.

Installasjonen var en del av «Roadmapped» (2013)-  et ambulerende kunstprosjekt hvor jeg hver natt gjorde videoinstallasjoner på (for meg) ukjente stier mellom Oslo og Stavanger over 12 dager. Roadmapped ble gjennomfør med støtte fra Norsk Kulturråds "Kunst og ny teknologi".

Fra Roadmapped-loggen: 
 

Rett ved havna ute her på Kaldnes i Tønsberg ligger en halvt sunket fiskeskute. Der ville jeg gjøre noe ombord. Jeg tegnet en “smeltet” Donald i Photoshop med tegnbrett, projiserte han på to skumpapplater jeg skjøtet sammen, tegnet omrisset og skjærte han ut. Nå kunne jeg da projisere tegningen tilbake på pappfiguren… Klokken var ca. 00.30 da jeg var ferdig med den.

Installasjonen funket nokså bra, men jeg måtte tape figuren fast på en plate som stakk opp på dekk pga sterk vind. Da mistet man litt poenget med å ha en fysisk figur siden jeg likegreit kunne projisert rett på platen. Den “Sjøsyke seileren” glødet godt i mørket og passet godt inn på dekk. Jeg skulle likt å hatt prosjektor 2 oppe og gått slik at jeg kunne lagd et neonlys på dekk (ala en nattklubb).

Seiler_01_10801.jpg
sabotor.jpg
bottom of page